Et helt nyt medie for billedkunsten


”Tematikken omkring de 17 verdensmål - i dette tilfælde det første af dem, som handler om fattigdom - inspirerede mig til i samarbejde med Ken Hem Jensen fra Dansk Solenergi at prøve at udvikle en teknologi, hvor digitale billedfiler kan blive til fungerende solpaneler,” siger Bo Karberg.

Lyd- og lyskunstværket - hvis lydside er komponeret af maleren og komponisten Birgit Løkke samt den svenske duo LISAS- viser det ikoniske billede taget af jorden fra Apollo 11 i 1969, hvor vi for første gang fik mulighed for at se jorden ude fra universet, og hvor mennesket også for første gang betrådte månen.

”Placeringen på en nærbutik skal minde os om betydningen af vores handlinger og minde os om betydningen af at passe på vores skønne hjem i universet,”

De nye solcellemoduler med grafik giver en lang række muligheder for billedkunstnere for at bidrage til den grønne omstilling på nye og spændende måder. Solpaneler kan komme i alle mulige former, og kan i et vist omfang også bukkes og bøjes, så det bliver helt sikkert et helt nyt medie for billedkunstnere at udfolde sig i og samtidig give et løft til hele området,”.

Bo Karberg og Dansk Solenergi Aps inviterer i foråret 24 til et seminar, hvor kunstnere og arkitekter får en indføring i den nye teknik og forhåbentlig en masse inspiration til, hvordan billedkunst i fremtiden kan gå hånd i hånd med produktion af bæredygtig solenergi.

Yderligere informationer kan fås ved henvendelse til https://danishsolarenergy.com/da/ samt

Bo Karberg , mail: karberg@post.tele.dk.

JORDENS SANG

er en del af kunstprojektet Verdensmålsgavlene 17gavle.dk, hvor 17 professionelle kunstnere skaber 17 kunstværker i 17 forskellige byer til FN’s 17 Verdensmål.


Desuden er dette værk VERDENSPRÆMIERE på CFR-farvede (Color, Form, Reflection) solcellemoduler med grafik,som gør det muligt  at integrere billedfiler af enhver art  i solpaneler uden at gå væsentligt på kompromis med energiproduktionen

Som noget ekstra er det er nu også muligt at implementere lys i solmoduler !